Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat

Gevulde uien met feta, pijnboompitten en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote uien
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 150 gram feta, verkruimeld of in miniblokjes
  • 50 gram vers witbrood, verkruimeld
  • 8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 ei, losgeklopt
  • aluminiumfolie
Bereiden
Kook de uien met schil circa 10 minuten in water met zout. Giet af en laat de uien afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng ze met de feta, het brood, de tomaten, knoflook, Italiaanse kruiden en het ei. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de uien horizontaal en pel ze. Hol ze uit met een spitse theelepel zodat er een stevige zijkant overblijft. Snijd het binnenste van de uien fijn en meng met het fetamengsel. Verdeel de vulling over de uien en zet ze op een bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels van de tomatenolie. Dek af met aluminiumfolie en zet de uien circa 30 minuten in het midden van de oven tot ze gaar zijn.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
16 g
vet
16 g
Kcal
265