1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulde varkensfilet met spinazie en rozemarijnkrieltjes

Gevulde varkensfilet met spinazie en rozemarijnkrieltjes

Gevulde varkensfilet met spinazie en rozemarijnkrieltjes product foto
  • Ingredienten:

  • 4 varkensfiletlapjes
  • 2 geroosterde paprika’s (pot), fijngesneden
  • 4 plakjes bacon of katenspek, fijngesneden
  • 2 eetlepels pesto
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 900 gram spinazie, panklaar
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 gram krieltjes, voorgekookt
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • cocktailprikkers
Bereiden
Snijd de filetlapjes horizontaal in tot envelopjes. Meng de paprika met de bacon en pesto en vul het vlees ermee. Steek dicht met cocktailprikkers en bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin het vlees in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de spinazie met de knoflook 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes 3-4 minuten. Bestrooi voor het serveren met de rozemarijn.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 41 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 490
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie