Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gevulden volkorenpannenkoek met gehakt en rozemarijn

Gevulden volkorenpannenkoek met gehakt en rozemarijn

Gevulden volkorenpannenkoek met gehakt en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 gram volkorenbloem
  • 6 eetlepel havermout
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 250 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes in kwarten
  • 100 gram parmazaansekaas
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
Bereiden
Meng de volkorenbloem met de havermout, een snufje zout en de rozemarijn. Klop met een garde eerst de melk en dan de eieren erdoorheen tot een beslag. Verhit steeds een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak 8 pannenkoeken. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg het gehakt en de knoflook toe en bestrooi met zout en versgemalen peper. Bak het gehakt rul, schakel de warmtebron uit en schep de tomaatjes erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehaktvulling over de pannenkoeken en rol ze op. Leg ze tegen elkaar aan in de ovenschaal. Meng de Parmezaanse kaas met de rozemarijn en bestrooi de pannenkoekrollen ermee. Bak de gevulde pannenkoeken in circa 15 minuten bruin in de oven.

Voedingswaarde

eiwit
35 g
koolhydraten
46 g
vet
37 g
Kcal
665