Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Glühwein

Glühwein

Glühwein product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kruidnagels
  • 1 citroen ,schoongeboend, in parten
  • 1 sinaasappel, ,schoongeboend, gehalveerd
  • 1 flesje rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs (eventueel)
  • suiker
  • 4 kruidnagels
  • 1 citroen ,schoongeboend, in parten
  • 1 sinaasappel, ,schoongeboend, gehalveerd
  • 1 flesje rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs (eventueel)
  • suiker
Bereiden
Steek de kruidnagels in de partjes citroen en sinaasappelhelften. Verwarm de wijn tegen de kook aan met de citroen en sinaasappel. Voeg de kaneelstokjes en eventueel de steranijs toe. Laat 15 minuten trekken. Voeg naar smaak suiker toe. Knijp de sinaasappels iets uit boven de wijn. Zeef de glühwein eventueel en verdeel hem warm over glazen. Lekker met plakken kruidkoek besmeerd met roomboter of poffertjes.Voor 4 glazen

Voedingswaarde

eiwit
0 g
koolhydraten
15 g
vet
0 g
Kcal
195