1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Glutenvrije rijstpannenkoeken

Glutenvrije rijstpannenkoeken

Glutenvrije rijstpannenkoeken product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g basmatirijst
  • 2 groene appels (Granny Smith), geschild, in blokjes
  • 5 blaadjes verse basilicum, gehakt
  • 3-4 eetl. zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 l halfvolle melk (Melkan)
Bereiden
Kook de rijst gaar, giet af en laat daarna goed afkoelen. Bak de appels met de basilicum samen kort in 1 eetlepel zonnebloemolie. Maal de rijst fijn in een blender of met een staafmixer. Kluts de eieren, giet de melk erbij en meng het rijstmengsel erdoor. Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak pannenkoeken van het beslag. Verdeel de stukjes appel over de pannenkoeken.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 14 g
  • Kcal
  • 300
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie