Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Glutenvrije rijstpannenkoeken

Glutenvrije rijstpannenkoeken

Glutenvrije rijstpannenkoeken product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g basmatirijst
  • 2 groene appels (Granny Smith), geschild, in blokjes
  • 5 blaadjes verse basilicum, gehakt
  • 3-4 eetl. zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 l halfvolle melk (Melkan)
Bereiden
Kook de rijst gaar, giet af en laat daarna goed afkoelen. Bak de appels met de basilicum samen kort in 1 eetlepel zonnebloemolie. Maal de rijst fijn in een blender of met een staafmixer. Kluts de eieren, giet de melk erbij en meng het rijstmengsel erdoor. Verhit de rest van de zonnebloemolie en bak pannenkoeken van het beslag. Verdeel de stukjes appel over de pannenkoeken.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
31 g
vet
14 g
Kcal
300