Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi uit de oven met groene asperges en pecorino

Gnocchi uit de oven met groene asperges en pecorino

Ingrediënten

  • 1 Bos Plus groene asperges
  • 1 stuk Courgette
  • 500 gram Gnocchi
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 bosje Basilicum
  • 2 tenen Knoflook
  • 30 gram Amandelen
  • 2 theelepel Citroensap
  • 60 gram Rasp
Gnocchi uit de oven met groene asperges en pecorino product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Breek de houtige uiteindes van de groene asperges en snijd de asperges in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de courgette, halveer twee keer in de lengte en snijd in kwarten van ongeveer 2 cm dik.
  2. 2. Meng de groene aspergestukjes met de courgette, gnocchi, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 35 minuten goudbruin en krokant.
  3. 3. Hak ondertussen de kruiden, knoflook en amandelen fijn. Meng met de 3 eetlepels olijfolie, citroenrasp en pecorino.
  4. 4. Schep de gnocchi met groenten op vier borden en garneer met de kruidenpesto.

    Voedingswaarde

  • Kcal 322
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 4