Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Goulash met krieltjes en kruidenroom

Goulash met krieltjes en kruidenroom

Goulash met krieltjes en kruidenroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 150 g salami, in reepjes
  • 300 g magere varkenslapjes, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g sperziebonen, afgehaald
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 400 g)
  • 200 ml vleesbouillon (van tablet)
  • 450 g voorgekookte krieltjes (koelvers)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. gehakte peterselie of bieslook
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salamireepjes. Schep het vlees uit de pan. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en bak hierin het varkensvlees rondom lichtbruin. Laat de ui, sperziebonen en paprika's even meebakken. Meng de paprikapoeder erdoor en voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon toe. Stoof zachtjes 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes en salami toe. Maak op smaak met zout en peper. Meng de peterselie of bieslook door de crème fraîche. Schep de goulash in warme diepe borden met in het midden een lepel kruidenroom.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
34 g
vet
46 g
Kcal
680