Goulashsoep met kip en bacon - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Goulashsoep met kip en bacon

Goulashsoep met kip en bacon

Goulashsoep met kip en bacon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram plakken bakbacon
  • 2 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 tomaten, gepeld, in partjes
  • 4 vastkokende aardappels, geschild, in stukken
  • 8 drumsticks
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • keukenpapier
Bereiden
Bak in een droge hete koekenpan de plakken bacon krokant. Schep ze uit de pan en leg ze op keukenpapier. Voeg aan het bakvet de olie toe en bak hierin de ui, knoflook, paprika’s, paprikapoeder en komijn 2-3 minuten. Doe dit mengsel met de bouillon, tomaten, aardappels en kip in een soeppan. Kook zachtjes 20- 25 minuten tot de kip gaar is. Verkruimel de helft van de bacon. Schep de kip uit de pan. Haal het kipvlees van de botjes en meng de kip door de soep. Serveer de soep, bestrooid met de baconkruimels en de peterselie. Serveer met de baconplakken erop. Lekker met grof bruinbrood.

Voedingswaarde

eiwit
65 g
koolhydraten
37 g
vet
33 g
Kcal
725