Goulashsoep met witte bonen en gehaktballetjes - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Goulashsoep met witte bonen en gehaktballetjes

Goulashsoep met witte bonen en gehaktballetjes

Goulashsoep met witte bonen en gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 winterwortel geschild, in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 teentje knoflook in plakjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 potten rundvleesbouillon
  • 1 rundvleesbouillonblokje
  • 200 gram half-om-half gehakt
  • 1 theelepel gehaktkruiden
  • 1 klein potje witte bonen uitgelekt
  • 1 bosje platte peterselie gehakt
Bereiden
Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit hierin de uien lichtbruin. Voeg de wortel, paprikablokjes, knoflook en specerijen toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes, de bouillon met vlees en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op lage stand circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden en draai er balletjes van. Roer de balletjes samen met de witte bonen door de soep en laat op lage stand nog 5 minuten zachtjes meekoken. Serveer de soep met de gehakte peterselie. Lekker met zelfgemaakt kruidig bruinbrood.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
21 g
vet
20 g
Kcal
365