1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Grapefruit met garnalensalade en yoghurt-gemberdressing

Grapefruit met garnalensalade en yoghurt-gemberdressing

Grapefruit met garnalensalade en yoghurt-gemberdressing product foto
  • Ingredienten:

  • 2 rode grapefruits
  • 1 bosje radijs, in plakjes
  • 250 g Hollandse garnalen (Vismarine)
  • 1 eetl. gembersnippers, fijngehakt
  • mespuntje zout
  • mespuntje cayennepeper
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 250 ml magere yoghurt (Melkan)
  • 1/2 krop ijsbergsla, in smalle repen
  • enkele takjes dille of bieslook
Voorbereiden
Halveer de grapefruits. Snijd de partjes tussen de vliezen los. Verwijder de witte schillen met een scherp mesje uit de grapefruithelften.
Bereiden
Schep de grapefruitpartjes, de radijsjes en de garnalen door elkaar en vul de grapefruithelften ermee. Roer voor de dressing de gembersnippers, het zout, de cayennepeper en de tomatenketchup door de yoghurt en giet dit over de garnalensalade. Zet de grapefruits op een bedje ijsbergsla en garneer met dille of bieslook.
Variatie
Neem in plaats van grapefruit sinaasappel.Vervang de Hollandse garnalen door partygarnalen (Vismarine).
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 2 g
  • Kcal
  • 115
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie