Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten
Vorige pagina
Deel:
Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten
Handige informatie over dit recept
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4
Alles wat je moet weten over dit recept
Ingredienten
600 gram zoete aardappel geschild en in dunne schuine plakken
1 zoete ui in dunne ringen
150 milliliter slagroom
50 milliliter droge witte wijn
200 gram roquefort
50 gram gepelde walnoten grof gehakt
ovenschaal
aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper. Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit er gelijkmatig overheen. Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie. Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals circa 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin is. Lekker met een salade.
Voedingswaarde
eiwit
14 g
koolhydraten
36 g
vet
38 g
Kcal
560
Het volgende product(en) is op het gekozen moment niet in de aanbieding