Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten

Gratin van zoete aardappel met roquefort en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram zoete aardappel geschild en in dunne schuine plakken
  • 1 zoete ui in dunne ringen
  • 150 milliliter slagroom
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • 200 gram roquefort
  • 50 gram gepelde walnoten grof gehakt
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de aardappelplakken en uienringen over de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en versgemalen peper. Klop de slagroom en wijn door elkaar en giet dit er gelijkmatig overheen. Schud even met de schaal zodat alles zich goed vermengt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet circa 30 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven en verwijder het folie. Verdeel de roquefort en walnoten erover en bak nogmaals circa 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant mooi bruin is. Lekker met een salade.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
36 g
vet
38 g
Kcal
560