Gravad lax - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gravad lax

Gravad lax

Gravad lax product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 25 g grof zeezout
  • 25 g suiker
  • 1 theel. versgemalen peper
  • 600 g zalmfilet, liefst met vel
  • 50 g dille + extra voor garnering
  • voor de gemarineerde komkommer:
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. citroenrasp
  • 1 eetl. suiker
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. water
  • 1 komkommer, gewassen, ongeschild en in zeer dunne plakjes
  • 1 eetl. fijngehakte dilleplasticfolie
Voorbereiden
Vermeng het zout met de suiker en peper en verdeel de helft ervan op een stuk plasticfolie. Leg de stukken zalm met het vel naar beneden op dit zoutmengsel en strooi de rest van het mengsel op de bovenkant van de vis. Vouw de folie goed om de zalm heen en leg het pakket in een schaal. Leg een bord of plankje op het pakketje en zet de schaal minimaal 3 dagen in de koelkast. Draai het pakket elke dag om.
Bereiden
Meng op de dag dat u de zalm gaat aansnijden de ingrediënten voor de komkommer en laat dit enkele uren in de koelkast marineren. Veeg het zoutmengsel zo veel mogelijk van de zalm en snijd de zalm in dunne schuine plakken. Leg de plakken op een schaal en bestrooi nog met wat verse dille. Serveer met de komkommer.Bereidingstijd ca. 20 min. Koelen 3 uur.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
11 g
vet
24 g
Kcal
360