1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Griekse garnalengratin

Griekse garnalengratin

Griekse garnalengratin product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 2 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes in stukjes
  • 2 eetl. ouzo of Pernod
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 4 plakken jonge kaas
  • 4 ovenvaste schaaltjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de drooggedepte garnalen over de ovenschaaltjes.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de uitjes, rode peper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is. Meng de ouzo of Pernod door de crème fraîche en voeg zout en peper toe. Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover en leg de jonge kaas erop. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer de kaas lichtbruin in circa 10 minuten.
Variatie
Neem in plaats van partygarnalen zeevruchtencocktail (Vismarine).Vervang de demi crème fraîche (Melkan) door kookroom.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 15 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie