In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Griekse garnalengratin

Griekse garnalengratin

Griekse garnalengratin product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 2 vleestomaten, ontveld, zonder zaadjes in stukjes
  • 2 eetl. ouzo of Pernod
  • 125 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen (zwarte) peper
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 4 plakken jonge kaas
  • 4 ovenvaste schaaltjes
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de drooggedepte garnalen over de ovenschaaltjes.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de uitjes, rode peper en tomatenblokjes circa 5 minuten tot wat van het tomatenvocht verdampt is. Meng de ouzo of Pernod door de crème fraîche en voeg zout en peper toe. Schep dit door het tomatenmengsel en verdeel het over de garnalen. Strooi de fetakruimels erover en leg de jonge kaas erop. Zet de schaaltjes in het midden van de oven en gratineer de kaas lichtbruin in circa 10 minuten.
Variatie
Neem in plaats van partygarnalen zeevruchtencocktail (Vismarine).Vervang de demi crème fraîche (Melkan) door kookroom.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
11 g
vet
25 g
Kcal
330