1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Griekse salsa

Griekse salsa

Griekse salsa product foto
  • Ingredienten:

  • 2 avocado's, geschild, in blokjes
  • 4 tomaten, in kleine blokjes
  • 150 gram zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 200 gram feta, in blokjes
  • 2 eetlepels gehakte (platte) peterselie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 2 citroenen
Bereiden
Schep de avocadoblokjes met de tomaten, olijven, ui en feta door elkaar. Meng de peterselie met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper en schep de dressing door het avocadomengsel. Lekker bij brood, kip of vlees.
Variatie
Voeg voor een kruidige dressing 1 theelepel gyroskruiden toe aan de olijfolie.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 480
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie