Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Griekse spinazie-envelopjes

Griekse spinazie-envelopjes

Griekse spinazie-envelopjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g spinazie (panklaar)
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 125 g crème fraîche (Melkan)
  • 1 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • 1 eetl. gehakte oregano (vers of diepvries)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g pijnboompitten
  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooidbakplaat, ingevet
Voorbereiden
Blancheer de spinazie en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop één ei los in een kom, voeg de knoflook, feta en crème fraîche met de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
Bereiden
Halveer de plakjes bladerdeeg en rol ze eventueel iets uit met een deegroller. Schep de spinazie en pijnboompitten door het feta­mengsel. Verdeel het spinaziemengsel over de gehalveerde deeglapjes. Vouw de deeglapjes dubbel en druk de naden aan met een vork. Smeer ze in met ei. Leg de hapjes op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten gaar.Voor 16 hapjes

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
11 g
vet
20 g
Kcal
245