Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Grieperdepiep (venkelsoep)

Grieperdepiep (venkelsoep)

Grieperdepiep (venkelsoep) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • schijf knolselderij van 2 cm dik
  • 1 grote winterwortel, geschild, in plakjes
  • 1 venkel, in vieren (loof apart)
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1/2 l water
  • zout
  • versgemalen peper
  • 125 g kipfilet
Voorbereiden
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Fruit de groenten in olie totdat ze een beetje bruin kleuren. Voeg water, zout, peper en kipfilet toe. Laat alles een half uurtje op een lage stand trekken. Schep het schuim van de soep. Zeef de groenten uit de soep - deze heb je niet meer allemaal nodig. Haal ook de kipfilet uit de soep. Snijd van een paar plakjes wortel sterretjes. Snijd ook leuke figuurtjes uit de knolselderij. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verdeel de venkel in dunne reepjes.
Bereiden
Voeg de groentefiguurtjes en kip aan de soep toe en kook zachtjes tot de groenten zacht zijn. Serveer de soep gegarneerd met een plukje venkelgroen.
Variatie
- Wil je liever een vegetarische soep? Laat dan de kip weg en voeg een beetje sojasaus en kleine blokjes tofoe toe.- Voeg voor een nog sterkere venkelsmaak 1 eetlepel gekneusde venkelzaadjes toe.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
7 g
vet
16 g
Kcal
240