Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Griesmeel met Limburgse peperkoek en stroop

Griesmeel met Limburgse peperkoek en stroop

Griesmeel met Limburgse peperkoek en stroop product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 ml volle melk (Melkan)
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 75 g griesmeel
  • 50 g suiker
  • 1 eetl. boter
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 100 g peperkoek, in heel kleine blokjes gesneden
  • 25 g amandelschaafsel, geroosterd
  • voor de stroopsaus:
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. bloem
  • 200 ml room
  • 6 eetl. stroop
  • 4 puddingvormpjes of koffiekopjes
Voorbereiden
Breng de melk met het vanillestokjeaan de kook en voeg al roerendede griesmeel en suiker toe. Breng alroerende weer aan de kook en laatcirca 3 minuten doorkoken tot depap dikker is geworden. Neem de panvan de warmtebron en roer de boteren eidooier door de pap. Laat op lagestand al roerende nog een paar minutengaren. Roer de peperkoek erals laatste door. Spoel de puddingvormpjesof koffiekopjes met wateren giet de griesmeel erin. Laat depuddinkjes eerst helemaal afkoelenen daarna opstijven in de koelkast.
Bereiden
Verwarm voor de saus de boter enroer de bloem erdoor tot deze iets loskomtvan de bodem. Giet al roerendede room erdoor en breng aan de kooktot een gebonden saus ontstaat. Laatnog 2 minuten zachtjes koken en roerer dan de stroop door. Bestrooi depuddinkjes met amandelschaafsel.Serveer met de warme saus er bovenop.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
73 g
vet
25 g
Kcal
570