Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene asperges met gebraden kalkoenfilet en kruidige couscous

Groene asperges met gebraden kalkoenfilet en kruidige couscous

Groene asperges met gebraden kalkoenfilet en kruidige couscous product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetl. kipkruiden
  • 2 eetl. olie
  • 500 g kalkoenfilet, in dikke repen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 g instant couscous
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • 4 eetl. gehakte groene kruiden zoals peterselie, koriander, basilicum
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g groene asperges
Voorbereiden
Vermeng de kipkruiden met een eetlepel olie en schep de kalkoenfilet erdoor. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af en snijd ze doormidden.
Bereiden
Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vermeng het citroensap, de olie en gehakte kruiden met elkaar en giet dit over de gewelde couscous. Schep goed door en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en bak de repen kalkoenfilet met de knoflook om en om in 10 minuten bruin en gaar. Kook ondertussen de asperges in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar. Schep de stukken asperges door de couscous. Verdeel de couscous over 4 borden en schep de kalkoen met wat knoflookjus erop.
Variatie
Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
37 g
vet
17 g
Kcal
440