Groene chili uit de oven - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene chili uit de oven

Groene chili uit de oven

Groene chili uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels arachide- of olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
  • 1 groene paprika, zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bosje koriander, gehakt
  • 2 blikjes (à 400 g) flageolets, uitgelekt of diepvriestuinbonen, ontdooid
  • 1 zakje tortillachips naturel
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 avocado, geschild, in blokjes
  • 125 milliliter zure room
  • voor de salade:
  • 1 kropje ijsbergsla, in repen
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 1 kleine komkommer, in plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Verhit de olie in een braad- of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bleek- selderij, paprika, chilipoeder, komijn en oregano toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Verwarm de ovengrill. Schep de helft van de koriander en de flageolets door het gehaktmengsel en warm even mee. Schep het chilimengsel in een lage ovenschaal. Verdeel de tortilla- chips erover en bestrooi met de kaas. Zet het gerecht kort onder de ovengrill tot de kaas licht smelt. Meng intussen de ingre- diënten voor de salade en bestrooi met de overige koriander. Serveer de chili met de avocado, de zure room en de salade.
Variatie
• Ook lekker met rijst of stokbrood in plaats van een salade. • Vervang de bleekselderij door prei.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
55 g
vet
62 g
Kcal
990