1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene groenten in kruidige dressing

Groene groenten in kruidige dressing

Groene groenten in kruidige dressing product foto
  • Ingredienten:

  • 200 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 200 gr bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 gr courgette, in blokjes
  • 200 gr sperziebonen, gehalveerd
  • Voor de dressing:
  • 1 theel. kappertjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes dille
  • 5 eetl. milde olijfolie
  • 1/2 theel. mosterd
  • 1-2 eetl. vers citroensap
Bereiden
Maal voor de dressing de kappertjes, knoflook, kruiden, olijfolie en mosterd met een staafmixer tot een groene olie. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Blancheer de groenten in water met zout per soort in 2-3 minuten beetgaar. Schep de groenten uit de pan en leg ze op een mooie schaal. Giet de dressing over de warme groenten of geef de dressing er apart bij.
Variatie
Deze groenten kun je ook prima lauwwarm of koud serveren.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie