1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene groenten met beenham en honing-mosterddressing

Groene groenten met beenham en honing-mosterddressing

Groene groenten met beenham en honing-mosterddressing product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 150 g peultjes
  • 150 g sugarsnaps
  • 150 g diepvriesdoperwten (ontdooid)
  • 75 g rucola
  • 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • 100 g blauwe kaas (roquefort of danablue), verkruimeld
  • 250 g beenham, in plakken (vleeswaren)
  • voor de dressing:
  • 2 eetl. citroensap
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 theel. (grove) mosterd
  • 1 theel. honing
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Kook de peultjes, sugarsnaps en doperwten 5-7 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Verdeel de rucola over een schaal of 4 borden. Schep de groenten door de dressing. Verdeel het groentemengsel over de rucola. Strooi de, basilicum en kaas erover. Leg de ham, in rolletjes of roosjes gevouwen, erbij en strooi de noten over het gerecht.
Variatie
Vervang de helft van de olijfolie door notenolie.Neem in plaats van blauwe kaas eens feta.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 515
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie