Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene groenten met kruidenolie en tartaar

Groene groenten met kruidenolie en tartaar

Groene groenten met kruidenolie en tartaar product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram (ongeschilde, gewassen) krieltjes
  • 200 gram haricots verts, afgehaald
  • 200 gram sugarsnaps. afgehaald
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 50 milliliter extra vergine olijfolie
  • 10 gram platte peterselie, alleen het blad
  • 10 gram bieslook
  • 2 takje munt, alleen het blad
  • 100 gram feta, verbrokkeld
  • 4 tartaartjes
  • 2 eetlepel vloeibaar bakproduct
Voorbereiden
Kook de krieltjes gaar in water met zout. Giet af en laat uitstomen. Breng in een pan een laagje water met zout aan de kook en voeg de haricots verts toe. Kook 4-5 minuten en voeg dan de sugarsnaps en doperwten toe. Kook nog 1 minuut en giet alles af. Spoel af met koud water.
Bereiden
Pureer de olie met de kruiden en een beetje zout en peper tot een gladde groene olie. Schep de krieltjes om met de groenten, kruidenolie en feta. Bak de tartaartjes in het bakproduct en serveer met de krieltjes en groenten.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
34 g
vet
29 g
Kcal
530