1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene groenten met kruidenolie en tartaar

Groene groenten met kruidenolie en tartaar

Groene groenten met kruidenolie en tartaar product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram (ongeschilde, gewassen) krieltjes
  • 200 gram haricots verts, afgehaald
  • 200 gram sugarsnaps. afgehaald
  • 200 gram diepvriesdoperwten
  • 50 milliliter extra vergine olijfolie
  • 10 gram platte peterselie, alleen het blad
  • 10 gram bieslook
  • 2 takje munt, alleen het blad
  • 100 gram feta, verbrokkeld
  • 4 tartaartjes
  • 2 eetlepel vloeibaar bakproduct
Voorbereiden
Kook de krieltjes gaar in water met zout. Giet af en laat uitstomen. Breng in een pan een laagje water met zout aan de kook en voeg de haricots verts toe. Kook 4-5 minuten en voeg dan de sugarsnaps en doperwten toe. Kook nog 1 minuut en giet alles af. Spoel af met koud water.
Bereiden
Pureer de olie met de kruiden en een beetje zout en peper tot een gladde groene olie. Schep de krieltjes om met de groenten, kruidenolie en feta. Bak de tartaartjes in het bakproduct en serveer met de krieltjes en groenten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 31 g
  • koolhydraten
  • 34 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 530
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie