In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene kruidensalade met avocado, kiwi en croutons

Groene kruidensalade met avocado, kiwi en croutons

Groene kruidensalade met avocado, kiwi en croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren
  • 2 avocado’s, geschild, in plakjes
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 sneetjes (niet te vers) witbrood, zonder korst, in blokjes
  • 75 gram verse groene kruiden (bijv. koriander, dille, peterselie, basilicum, kervel)
  • 75 gram gemengde bladsla
  • 75 gram veldsla
  • 2 kiwi’s, geschild, in partjes
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels citroensap of wittewijnazijn
  • 1 theelepel honing
Bereiden
Kook de eieren 4 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Besprenkel de avocado met citroensap. Meng de olijfolie met de knoflook, zout en peper. Haal de broodblokjes door de olie en rooster ze in een hete koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de kruiden met de sla en verdeel over borden. Giet de dressing erover. Snijd de eieren in de parten. Leg de avocado, kiwi en partjes ei op de salade en bestrooi met de croutons.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
20 g
vet
41 g
Kcal
505