Groene mac ’n cheese met broccolisaus en gerookt spek - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene mac ’n cheese met broccolisaus en gerookt spek

Groene mac ’n cheese met broccolisaus en gerookt spek

Groene mac ’n cheese met broccolisaus en gerookt spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g macaroni
  • 1 Bio+ broccoli
  • 4 el roomboter
  • 4 el bloem
  • 600 ml volle melk
  • 2 tl grove mosterd
  • 175 g PLUS goudse belegen geraspte kaas
Bereiden
Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar en bewaar 1 kop van het kookvocht.
Zet apart.
Snijd de broccoli in roosjes en kook in een paar minuten beetgaar.
Giet af en hak fijn.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe.
Bak de bloem een paar minuten mee en blus af met een derde van de melk.
Roer met een garde en voeg als alles gemengd is nog een derde van de melk toe.
Roer weer goed en voeg tot slot de rest toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de afgegoten pasta, broccoli, mosterd, de helft van de kaas en een beetje vers gemalen peper door de béchamelsaus.
Voeg als het geheel te droog is wat kookvocht toe.
Verdeel het pastamengsel over een ovenschaal.
Top met de geraspte kaas en zet 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de pasta warm is en de kaas goudbruin.