Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing

Groene salade met avocado, kip en sinaasappel- sesamdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
15

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram haricots verts, afgehaald
  • 2 kroppen kropsla, in stukken gescheurd
  • 150 gram veldsla
  • 150 gram rucola
  • 2 komkommers, in blokjes
  • 4 avocado’s
  • 75 milliliter citroensap
  • 2 bosjes radijs
  • 500 gram gerookte kip, in reepjes
  • 2 bakjes tuinkers
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 5 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels honing
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 150 milliliter olijfolie
Bereiden
Kook de haricots verts met zout in 4-5 minuten beetgaar. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Meng alle slasoorten met de komkommer. Rooster voor de dressing het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Meng met de overige ingrediënten voor de dressing. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes of blokjes en besprenkel met citroensap. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes. Verdeel de gemengde sla over een schaal. Leg daarop de haricots verts, avocado, gerookte kip en radijsjes. Besprenkel met de dressing en garneer met plukjes tuinkers.Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.
Variatie
• Vervang de gerookte kip door reepjes gebakken kipfilet. • Gebruik in plaats van tuinkers 150 gram alfalfa.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
4 g
vet
15 g
Kcal
185