1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch

Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch

Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram gemengde ongezouten noten, grof gehakt
  • 4 eetlepel honing
  • 250 gram (middel)harde kaas naar eigen smaak
  • 1 rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepel milde olijfolie of walnotenolie
  • 1 zakje gemengde groene sla
  • 4 takje kervel grof gehakt
  • 4 takje platte peterselie grof gehakt
  • 1 bosje bieslook grof gehakt
  • bakplaat met bakpapier
  • evt. uitsteekvormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de noten met de honing en spreid ze uit over de bakplaat. Bak de noten in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen. Snijd de kaas in plakken van 1/2 cm en steek hier eventueel sterren uit. Klop een dressing van de sinaasappelrasp en -sap, azijn, gembersiroop en olie. Vermeng de sla met de kruiden en schep hier de dressing over. Verdeel dit over 4 grote borden en leg de kaassterren erop. Strooi tenslotte de noten eromheen.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 44 g
  • Kcal
  • 570
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie