Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch

Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch

Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram gemengde ongezouten noten, grof gehakt
  • 4 eetlepel honing
  • 250 gram (middel)harde kaas naar eigen smaak
  • 1 rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 3 eetlepel milde olijfolie of walnotenolie
  • 1 zakje gemengde groene sla
  • 4 takje kervel grof gehakt
  • 4 takje platte peterselie grof gehakt
  • 1 bosje bieslook grof gehakt
  • bakplaat met bakpapier
  • evt. uitsteekvormpjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de noten met de honing en spreid ze uit over de bakplaat. Bak de noten in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen. Snijd de kaas in plakken van 1/2 cm en steek hier eventueel sterren uit. Klop een dressing van de sinaasappelrasp en -sap, azijn, gembersiroop en olie. Vermeng de sla met de kruiden en schep hier de dressing over. Verdeel dit over 4 grote borden en leg de kaassterren erop. Strooi tenslotte de noten eromheen.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
22 g
vet
44 g
Kcal
570