1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons

Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons

Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. mosterd
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 4 eetl. zonnebloem- of milde olijfolie
  • 1 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 kropjes kleintje sla
  • 1 stronkje witlof
  • 1 elstar appel, gewassen en in plakjes
  • 6 sneetjes witbrood, zonder korsten
  • 100 g geraspte Gruyère
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Bereiden
Klop van de mosterd, azijn, olie en honing een egale dressing en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Haal de blaadjes sla en witlof los. Was en droog ze en schud ze met de appelplakjes door elkaar. Leg de boterhammen op de bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Maal er nog wat peper over en zet de bakplaat vlak onder de grill. Schep ondertussen de dressing door de salade en verdeel de sla over vier borden. Neem de bakplaat uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Snijd de boterhammen in punten. Serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 28 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 425
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie