1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groene zomersoep

Groene zomersoep

Groene zomersoep product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pot kippenbouillon of 1,4 l kippen- bouillon van tablet
  • 1 courgette, in dunne halve plakjes
  • 100 g peultjes, afgehaald
  • 150 g groene asperges, in stukjes van ca. 3 cm
  • 100 g diepvriesdoperwten of -tuinbonen
  • 100 g verse spinazie
  • 2 eetl. groene pesto
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • 200 g gekookte schelpjespasta of basmatirijst
  • ciabatta of stokbrood, in plakken
  • olijfolie
  • (vers)geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de kippenbouillon (snijd de kip eventueel iets kleiner). Voeg de courgetteplakjes, peultjes, asperges en doperwten toe en kook zachtjes 5 minuten. Schep de iets kleiner gescheurde spinazie, pesto, citroenrasp en pasta door de soep en verwarm nog even. Druppel olijfolie over de plakken brood, strooi de kaas erover en zet ze even onder een hete ovengrill. Serveer ze bij de soep.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 77 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie