Groente-gehaktschotel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groente-gehaktschotel

Groente-gehaktschotel

Groente-gehaktschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g aardappels, in dunne plakken
  • 2 winterwortels, geschild en in dunne plakken
  • 2 eetl. olie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 1 eetl. gedroogde oregano
  • 250 g gehakt
  • 400 g kant-en-klare tomatensaus voor pasta
  • 100 g geraspte kaas
Bereiden
 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze een half uur staan. Kook de aardappelplakken in ruim water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aubergine en wortel met olie. Verwarm de oven voor op 200˚C. Verwarm de grillpan en bak de plakken om en om bruin. Verwarm in een andere pan de rest van de olie en fruit de uiringen met de oregano in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg het gehakt en de tomatensaus toe en laat de saus op lage stand 5 minuten pruttelen. Leg de plakken aardappel en groenten om en om met een laagje saus ertussen in een ingevette ovenschaal en eindig met een laagje saus. Bestrooi met geraspte kaas en bak de schotel in circa 20 minuten mooi bruin.+ 20 minuten oventijd

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
40 g
vet
31 g
Kcal
535