Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram sperziebonen, afgehaald
  • 3 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 prei, in ringen van 1 cm
  • 250 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 250 gram wortel, in blokjes of plakken
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 300 milliliter groente- of kruidenbouillon
  • 250 gram rijst
  • 6 eieren, hardgekookt, gepeld, gehalveerd
Bereiden
Kook de sperziebonen 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olie en fruit hierin komijn, ui, rode peper en kerrie- poeder. Schep de prei, bloemkool en wortel erdoor en bak deze even mee. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minu- ten. Kook intussen de rijst. Schep de sperziebonen de laatste 5 minu- ten door de curry. Serveer de curry met de eieren en de rijst.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
64 g
vet
42 g
Kcal
725