Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram sperziebonen, afgehaald
  • 3 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 prei, in ringen van 1 cm
  • 250 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 250 gram wortel, in blokjes of plakken
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 300 milliliter groente- of kruidenbouillon
  • 250 gram rijst
  • 6 eieren, hardgekookt, gepeld, gehalveerd
Bereiden
Kook de sperziebonen 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olie en fruit hierin komijn, ui, rode peper en kerrie- poeder. Schep de prei, bloemkool en wortel erdoor en bak deze even mee. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minu- ten. Kook intussen de rijst. Schep de sperziebonen de laatste 5 minu- ten door de curry. Serveer de curry met de eieren en de rijst.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
64 g
vet
42 g
Kcal
725