1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram sperziebonen, afgehaald
  • 3 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 prei, in ringen van 1 cm
  • 250 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 250 gram wortel, in blokjes of plakken
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 300 milliliter groente- of kruidenbouillon
  • 250 gram rijst
  • 6 eieren, hardgekookt, gepeld, gehalveerd
Bereiden
Kook de sperziebonen 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olie en fruit hierin komijn, ui, rode peper en kerrie- poeder. Schep de prei, bloemkool en wortel erdoor en bak deze even mee. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minu- ten. Kook intussen de rijst. Schep de sperziebonen de laatste 5 minu- ten door de curry. Serveer de curry met de eieren en de rijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 64 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 725
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie