Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groenteloempia’s

Groenteloempia’s

Groenteloempia’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 10 vellen filodeeg, diepvries
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1/2 winterwortel, geschild en grof geraspt
  • 20 sugarsnaps, in lange reepjes
  • 50 g taugé
  • 1 l frituurolie zoals arachideolie of zonnebloemolie
Bereiden
Laat de vellen filodeeg ontdooien onder een vochtige theedoek. Neem een eetlepel van de geklopte eieren apart en maak van de rest een omelet. Snijd de omelet in reepjes. Vouw de deegvellen dubbel. Verdeel aan één kant de groenten en omeletreepjes over de breedte op het deeg. Bestrijk de rest van het deeg met een beetje losgeklopt ei. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de loempiaatjes op. Verhit de olie tot 180°C. Leg de loempiaatjes in een frituurmandje en frituur ze met een paar tegelijk in circa 3 minuten lichtbruin.

Voedingswaarde

eiwit
9 g
koolhydraten
29 g
vet
4 g
Kcal
190