Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentepannetje met limoenrijst

Groentepannetje met limoenrijst

Groentepannetje met limoenrijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram rijst
  • 300 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram sugarsnaps of sperziebonen
  • 2 eetlepels wok- of arachideolie
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 gele of rode paprika, zonder zaadjes, in reepjes
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 4 eetlepels sojasaus of ketjap manis
  • 2 limoenen of citroenen, geperst
  • 1 mango, geschild, in blokjes
  • evt. 2 eetlepels gembersnippers op siroop
Bereiden
Kook de rijst. Kook de broccoli en sugarsnaps 2-3 minuten. Giet af en spoel er koud water over. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de rode peper, knoflook en ui 2-3 minuten. Bak de broccoli, sugarsnaps en paprika circa 2 minuten mee. Roer de bouillon, sojasaus, de helft van het limoensap, de mango en eventueel gember erdoor en stoof zachtjes 4-5 minuten. Schep de rest van het limoensap door de rijst. Vul ingevette kopjes met de rijst en keer om op de borden. Serveer de groenten erbij.
Variatie
• Bestrooi het gerecht met geroosterd sesamzaad. • Neem ananas in plaats van mango.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
74 g
vet
6 g
Kcal
415