In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentepotjes met ei en salami

Groentepotjes met ei en salami

Groentepotjes met ei en salami product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in blokjes of reepjes
  • 1 groene paprika zonder zaadjes, in blokjes of reepjes
  • 1 gele paprika zonder zaadjes, in blokjes of reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 150 gram salami in reepjes of blokjes
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 450 gram aardappelblokjes of -partjes voorgekookt
  • 4 eieren
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie en bak hierin de paprika, ui en knoflook 3 minuten. Schep de salami erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met sap, doperwten en aardappel toe en stoof zachtjes 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het groentemengsel over 4 ovenvaste schaaltjes. Breek boven elk schaaltje voorzichtig 1 ei zodat de dooier heel blijft. Zet de groentepotjes 10 minuten in de oven of tot de eidooiers zacht zijn en het eiwit gestold is. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
34 g
vet
34 g
Kcal
540