Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groenterijst met gehaktballetjes

Groenterijst met gehaktballetjes

Groenterijst met gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g rijst naar keuze
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 2 eetl. olie, boter of vloeibaar bakproduct
  • 250 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 200 g doperwten, diepvries
  • 1 bosje peterselie, koriander of rucola, fijngehakt
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Kneed het gehakt goed door met de gehaktkruiden en rol er kleine balletjes van. Verwarm de olie of boter en bak de balletjes rondom bruin. Kook ondertussen de boontjes beetgaar en voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe. Giet de groenten af en schep ze met de rijst, de balletjes en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Variatie
U kunt dit gerecht ook heel eenvoudig vegetarisch maken door de gehaktballetjes te vervangen door kant-en-klare vegetarische balletjes. Maar zelf vegaballetjes maken van bijvoorbeeld kikkererwten uit blik gepureerd met ui, knoflook, peterselie en chilipoeder, zout en peper is ook eenvoudig. Wentel ze voor het bakken eventueel nog door paneermeel.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
84 g
vet
29 g
Kcal
720