1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groenterisotto

Groenterisotto

Groenterisotto product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, geschild en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 300 gram risottorijst
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 700 milliliter hete groentebouillon van 1.5 bouillontablet
  • 200 gram groene asperges, eventueel geschild en in kleine stukjes
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand. Voeg de knoflook en wortel toe en roerbak nog een minuut. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Voeg na 10 minuten de aspergestukjes en doperwten toe. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en zijn de rijst en groenten gaar. Zet de warmtebron uit en roer de boter en Parmezaanse kaas er goed door.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 69 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie