Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groenterisotto

Groenterisotto

Groenterisotto product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, geschild en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 300 gram risottorijst
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 700 milliliter hete groentebouillon van 1.5 bouillontablet
  • 200 gram groene asperges, eventueel geschild en in kleine stukjes
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 5 minuten op lage stand. Voeg de knoflook en wortel toe en roerbak nog een minuut. Roer de rijst erdoor en laat al roerend licht bakken tot alle korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat dit even op hoge stand koken. Giet dan de hete bouillon er beetje voor beetje bij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds genoeg bouillon toe en laat dit weer opnemen door de rijst. Voeg na 10 minuten de aspergestukjes en doperwten toe. Na ongeveer 20 minuten is alle bouillon opgenomen en zijn de rijst en groenten gaar. Zet de warmtebron uit en roer de boter en Parmezaanse kaas er goed door.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
69 g
vet
15 g
Kcal
485