Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen-notentapenade

Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen-notentapenade

Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen-notentapenade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kleine knolselderij, geschild, in plakken van 1 cm
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en gehakt
  • 50 g amandelen, hazelnoten of cashewnoten, gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 300 g verse spinazie
  • 100 g zachte geitenkaas, in 4 plakken van 1 cm dik
  • 1 citroen, in partjes
  • kookring Ø 10 cm
Bereiden
Kook de knolselderij in 10 minuten beetgaar. Verhit voor de tapenade 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes. Schep de paddenstoelen en noten erdoor en bak op een hoge stand 2 minuten. Voeg zout en peper toe. Roerbak de spinazie met zout en peper in de rest van de olijfolie tot het blad geslonken is. Steek een cirkel uit de selderij en de geitenkaas. Leg de selderij in de ring op een warm bord. Leg daarop de spinazie en daarop de geitenkaas. Verwijder de ring en leg op de geitenkaas een beetje tapenade. Garneer met een citroenpartje. Herhaal dit voor de andere porties.
Variatie
• Vervang knolselderij door plakjes gekookte aardappel.• Neem in plaats van spinazie paksoi.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
11 g
vet
26 g
Kcal
325