Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Groentewok met gele rijs

Groentewok met gele rijs

Groentewok met gele rijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram gele rijs
  • 1 bloemkool
  • 4 eetlepel wok
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teenjes knoflook
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in reepjes
  • 200 gram champignons in vieren of gehalveerd
  • 1 bosje bladselderij
  • 4 eetlepel chiilisaus
Bereiden
Kook de rijst. Kook de bloemkoolroosjes circa 2 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Schep de paprika erdoor en roerbak circa 2 minuten. Voeg de bloemkool en champignons toe en roerbak circa 3 minuten. Schep de helft van de bladselderij en de chilisaus erdoor. Serveer de groentewok met de gele rijst en bestrooi met de rest van de bladselderij.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
55 g
vet
16 g
Kcal
425