Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Grote appels gevuld met pittig gehakt

Grote appels gevuld met pittig gehakt

Grote appels gevuld met pittig gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 grote rode appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 theelepel geraspte verse bakgember
  • 1 rode peper zaadjes er uit
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 milliliter sherry of droge witte wijn
  • 25 gram boter in blokjes
Voorbereiden
Was de appels en snijd het kapje met steeltje 2 cm onder de rand af. Bewaar het kapje. Hol de appels, eventueel met behulp van een bolletjessteker, uit tot ruim 1 cm van de schil. Bewaar de bolletjes appel. Zet de appels in een ovenschaaltje en bedruppel ze aan de binnenkant met wat citroensap. Bedruppel ook de appelbolletjes met wat citroensap. Kneed het gehakt met de gember, rode peper, het ei en wat zout goed door.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het gehakt over de holle appels en leg de kapjes er weer op. Strooi de appelbolletjes rondom de appels en giet de sherry erbij. Verdeel de boter erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de appels in circa 40 minuten gaar in de oven. Neem de laatste 15 minuten het folie weg. Serveer de appels warm met de jus uit de schaal. Lekker met rijst.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
21 g
vet
15 g
Kcal
285