1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Grote frieten met yoghurttartaarsaus

Grote frieten met yoghurttartaarsaus

Grote frieten met yoghurttartaarsaus product foto
  • Ingredienten:

  • voor de tartaarsaus:
  • 50 ml mayonaise
  • 50 ml volle yoghurt (Melkan)
  • 4 zoetzure augurkjes, zeer fijn- gesnipperd
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 sjalotje of bosuitje, zeer fijngesnipperd
  • 1/2 bosje peterselie, zeer fijn- gehakt
  • voor de frieten:
  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • 750 ml zonnebloem- of arachideolie
  • versgemalen zeezout
  • peper
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat in de koelkast op smaak komen. Snijd de aardap-pelen in lange dikke repen en droog ze goed in een schone keukendoek. Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm de olie in een frituurpan tot maximaal 180°C en frituur de frieten in delen in een paar minuten lichtgeel. Schep ze uit de olie en spreid ze uit op de bakplaat. Houd ze warm en krokant in de oven tot alle frieten gebakken zijn. Bestrooi de frieten met zout en eventueel peper en serveer met de tartaarsaus.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 30 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie