In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Grote frieten met yoghurttartaarsaus

Grote frieten met yoghurttartaarsaus

Grote frieten met yoghurttartaarsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de tartaarsaus:
  • 50 ml mayonaise
  • 50 ml volle yoghurt (Melkan)
  • 4 zoetzure augurkjes, zeer fijn- gesnipperd
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 sjalotje of bosuitje, zeer fijngesnipperd
  • 1/2 bosje peterselie, zeer fijn- gehakt
  • voor de frieten:
  • 8 grote vastkokende aardappelen
  • 750 ml zonnebloem- of arachideolie
  • versgemalen zeezout
  • peper
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat in de koelkast op smaak komen. Snijd de aardap-pelen in lange dikke repen en droog ze goed in een schone keukendoek. Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm de olie in een frituurpan tot maximaal 180°C en frituur de frieten in delen in een paar minuten lichtgeel. Schep ze uit de olie en spreid ze uit op de bakplaat. Houd ze warm en krokant in de oven tot alle frieten gebakken zijn. Bestrooi de frieten met zout en eventueel peper en serveer met de tartaarsaus.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
30 g
vet
24 g
Kcal
365