Haagse bluf met stroopwafels - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haagse bluf met stroopwafels

Haagse bluf met stroopwafels

Haagse bluf met stroopwafels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 14 ministroopwafels
  • 2 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 150 milliliter bessensap
  • 4 hoge glazen of coupes
Bereiden
Verkruimel 10 ministroopwafels. Verdeel de helft van de kruimels over de glazen. Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom stijf tot een luchtig schuim. Blijf kloppen tot je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het schuim eruit valt. Voeg het bessensap al kloppend in gedeelten toe. Verdeel het roze schuim over de koekkruimels en strooi de rest van de kruimels over de bovenkant. Serveer met de overige stroopwafels erbij.
Variatie
• Vervang 25 ml bessensap door bessenjenever of gebruik sinaasappelsap gecombineerd met sinaasappellikeur. • In plaats van stroopwafels kun je bitterkoekjes, amandelkoekjes of lange vingers gebruiken.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
58 g
vet
5 g
Kcal
285