1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry´s

Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry´s

Haaskarbonade met sinaasappel en cranberry´s product foto
  • Ingredienten:

  • 4 haaskarbonades
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 eetl. sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
  • 1 theel. gehakte verse rozemarijn of mespunt gedroogd
  • 1 sinaasappel, dik geschild, in dunne plakken
  • 1/2 pot cranberrycompote
Bereiden
Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar in de boter. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Roer sinaasappelsap, marmelade en rozemarijn door het bakvet en verwarm 1 minuut. Leg op iedere karbonade een plak sinaasappel met daarop een eetlepel cranberrycompote en giet de saus eromheen. 
Variatie
Voeg in plaats van rozemarijn een mespuntje koekkruiden en een scheutje sinaasappellikeur bij de sinaasappelsaus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 290
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie