Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hachee met cranberry’s

Hachee met cranberry’s

Hachee met cranberry’s product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg doorregen runderlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 50 g boter
  • 500 g rode uien, in halve ringen
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 1 eetl. rietsuiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagelen
  • 750 ml donker bier
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 100 g gedroogde cranberry’s of 150 g verse
Bereiden
Snijd de runderlappen in blokjes, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze rondom met bloem. Verwarm de boter en braad de vleesblokjes in porties om en om bruin. Schep ze uit de pan en fruit de uien in het achtergebleven braadvet 5 minuten op lage stand. Voeg het vlees weer toe met de azijn, suiker, laurier, kruidnagelen en bier. Laat aan de kook komen. Leg het deksel op de pan en laat het vlees op lage stand circa 2,5 uur stoven. Breng de jus op smaak met zout en peper en de mosterd. Voeg de cranberry’s toe en laat nog 30 minuten zonder deksel op lage stand inkoken.bereidingstijd ca. 15 minuten + 3 uur stoven
Variatie
Cranberry’s kunnen worden vervangen door gedroogde pruimen.

Voedingswaarde

eiwit
53 g
koolhydraten
24 g
vet
42 g
Kcal
700