1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hachee met cranberry’s

Hachee met cranberry’s

Hachee met cranberry’s product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg doorregen runderlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 50 g boter
  • 500 g rode uien, in halve ringen
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 1 eetl. rietsuiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagelen
  • 750 ml donker bier
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 100 g gedroogde cranberry’s of 150 g verse
Bereiden
Snijd de runderlappen in blokjes, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze rondom met bloem. Verwarm de boter en braad de vleesblokjes in porties om en om bruin. Schep ze uit de pan en fruit de uien in het achtergebleven braadvet 5 minuten op lage stand. Voeg het vlees weer toe met de azijn, suiker, laurier, kruidnagelen en bier. Laat aan de kook komen. Leg het deksel op de pan en laat het vlees op lage stand circa 2,5 uur stoven. Breng de jus op smaak met zout en peper en de mosterd. Voeg de cranberry’s toe en laat nog 30 minuten zonder deksel op lage stand inkoken.bereidingstijd ca. 15 minuten + 3 uur stoven
Variatie
Cranberry’s kunnen worden vervangen door gedroogde pruimen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 53 g
  • koolhydraten
  • 24 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 700
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie