1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hachee

Hachee

Hachee product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg riblappen, in blokjes
  • 2 eetl. bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. boter of vloeibaar bakproduct
  • 500 g uien, in halve ringen
  • 1 eetl. bruine of rietsuiker
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 1-2 bruine boterhammen, zonder korsten, verkruimeld
  • 1 flesje donker bier
Bereiden
Schud de blokjes vlees om met de bloem en wat zout. Verwarm de boter en bak het vlees in porties rondom aan. Schep het uit de pan en fruit in het overgebleven bakvet de uien op lage stand in circa 5 minuten zacht. Doe al het vlees weer terug in de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer alles door en breng aan de kook. Sluit dan de pan en zet de warmtebron laag. Laat het vlees in circa 2,5 uur gaar stoven. Breng op smaak met versgemalen peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 55 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 610
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie