In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hachee van runderlappen en donker bier

Hachee van runderlappen en donker bier

Hachee van runderlappen en donker bier product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 gram doorregen runderlappen, in blokjes
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olie
  • 4 uien, in dunne halve ringen
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 flesjes donkerbruin bier
  • 1 Runderbouillontablet
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grote braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin. Neem uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet. Voeg de kruidnagels en laurier toe en fruit nog enkele minuten. Leg het vlees terug in de pan en giet het bier er langzaam bij. Voeg de bouillontablet en een kopje water toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 3 uur stoven. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Als het vlees gaar is kun je de saus eventueel nog wat binden met allesbinder, blokjes koude boter of een paar minuten zonder deksel laten inkoken. Serveer met aardappelpuree of rijst.
Variatie
Heb je een ovenvaste braadpan? Dan kun je het vlees ook op 100°C laten stoven in de oven.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
15 g
vet
23 g
Kcal
450