In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ham-kaasstrudel

Ham-kaasstrudel

Ham-kaasstrudel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 vellen filodeeg, ontdooid
  • 75 gram boter, gesmolten
  • 250 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 75 gram amandelen of ongezouten pinda’s, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 150 gram rauwe ham of bacon, in repen
  • 1 kropsla
  • 6 eieren, hardgekookt, in partjes
  • slasaus
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar. Bewaar 2 eetlepels boter voor de bovenkant. Verdeel de geitenkaas erover, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de amandelen en tijm. Leg de ham erop. Rol het deeg losjes op en leg de rol met de naad aan de onderkant op de bakplaat. Bestrijk de deegrol met de overige boter en bak de strudel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Maak intussen een salade van de sla, eieren, slasaus en bosui. Snijd de strudel in plakken en serveer met de salade.
Variatie
• Vervang de geitenkaas door feta of roomkaas. • Maak een vegetarische strudel en vervang de ham door bladspinazie uit de diepvries of kort gekookte verse spinazie. Dep de spinazie goed droog.

Voedingswaarde

eiwit
36 g
koolhydraten
31 g
vet
50 g
Kcal
715