1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ham-kaasstrudel

Ham-kaasstrudel

Ham-kaasstrudel product foto
  • Ingredienten:

  • 8 vellen filodeeg, ontdooid
  • 75 gram boter, gesmolten
  • 250 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 75 gram amandelen of ongezouten pinda’s, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijm of 1 theel. gedroogd
  • 150 gram rauwe ham of bacon, in repen
  • 1 kropsla
  • 6 eieren, hardgekookt, in partjes
  • slasaus
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar. Bewaar 2 eetlepels boter voor de bovenkant. Verdeel de geitenkaas erover, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de amandelen en tijm. Leg de ham erop. Rol het deeg losjes op en leg de rol met de naad aan de onderkant op de bakplaat. Bestrijk de deegrol met de overige boter en bak de strudel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Maak intussen een salade van de sla, eieren, slasaus en bosui. Snijd de strudel in plakken en serveer met de salade.
Variatie
• Vervang de geitenkaas door feta of roomkaas. • Maak een vegetarische strudel en vervang de ham door bladspinazie uit de diepvries of kort gekookte verse spinazie. Dep de spinazie goed droog.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 36 g
  • koolhydraten
  • 31 g
  • vet
  • 50 g
  • Kcal
  • 715
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie