Ham-preitaart - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ham-preitaart

Ham-preitaart

Ham-preitaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4-5 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 prei in smalle ringen
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 250 gram hamreepjes of 2 dikke plakken ham in reepjes
  • 4 eieren
  • 200 milliliter (demi) crème fraîche of kookroom
  • 1 theelepel kerrie
  • 100 gram (jong)belegen geraspte kaas
  • quichevorm of lage taartvorm van 24-26 cm Ø, met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met het deeg. Druk de deegnaden goed tegen elkaar en prik de bodem hier en daar in met een vork. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei en champignons 2-3 minuten. Schep de ham erdoor en verdeel de vulling over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche en kerrie. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en giet het eimengsel over de vulling. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
20 g
vet
60 g
Kcal
655