Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamburger met uienjam en spek

Hamburger met uienjam en spek

Hamburger met uienjam en spek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 1 takje verse tijm
  • 50 milliliter rodewijnazijn
  • 50 gram suiker
  • 4 tartaartjes
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 4 ciabattabroodjes, gehalveerd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 200 gram rucola
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de uien met de tijm op een lage stand. Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor. Laat circa 20 minuten pruttelen op een lage stand tot de uien kleverig en goudbruin zijn. Laat de uienjam afkoelen en verwijder de tijm. Verhit een grillpan en bak hierin de tartaartjes op een hoge stand in circa 6 minuten goudbruin. Bak het spek knapperig in een droge pan. Bestrijk de broodjes met de mayonaise. Beleg met de rucola, een tartaartje, de uienjam en het ontbijtspek.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
43 g
vet
22 g
Kcal
500