Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamburgers met blauwe kaas en rode uien-relish

Hamburgers met blauwe kaas en rode uien-relish

Ingrediënten

  • 5 rode uien
  • 50 g roomboter
  • 2 tl tijm
  • 750 g ovenfriet
  • 2 trostomaten
  • 4 ciabattina
  • 125 g Danablu
  • 4 hamburgers, ontdooid
  • 50 g barbecuesaus
  • 50 g rucola
Hamburgers met blauwe kaas en rode uien-relish product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225 graden Snijd de rode uien in dunne ringen. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak hierin de rode uien gedurende 15-20 minuten, tot ze helemaal zacht en gekarameliseerd zijn. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
  2. 2. Verdeel de ovenfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin en krokant.
  3. 3. Snijd de tomaten in plakken en halveer de ciabattini. Snijd de blauwe kaas in dunne plakjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de hamburgers aan beide kanten gedurende 5-7 minuten. Top de burgers met de blauwe kaas en laat iets verwarmen.
  4. 4. Meng de barbecuesaus door de rode uien. Besmeer de onderkant van de ciabattini met een klein beetje uienrelish. Leg hierop de burgers, de tomaat, rucola en resterende uienrelish. Top met de bovenkantjes van de broodjes en serveer met de frietjes.