In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 2 eetl. ketchup
  • zout
  • versgemalen peper
  • 600 g vastkokende aardappels, geschild
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn, tijm of oregano
  • 400 g sperziebonen, schoon­gemaakt
Bereiden
Kneed het gehakt met de ui, ketchup, zout en peper en vorm er 4 grote of 8 kleinere burgers van. Laat ze in de koelkast opstijven. Verwarm de oven op 220°C en breng een pan met water en zout aan de kook. Dep ondertussen de aardappels droog en snijd ze in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en schep er de olie en gedroogde kruiden doorheen. Zet de bakplaat hoog in de oven en bak de aardappels goudbruin in circa 20 minuten. Kook ondertussen de sperziebonen gaar en bak of gril de hamburgers aan beide kanten gaar en bruin. 

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
36 g
vet
37 g
Kcal
585