1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 2 eetl. ketchup
  • zout
  • versgemalen peper
  • 600 g vastkokende aardappels, geschild
  • 3 eetl. olie
  • 1 eetl. gedroogde rozemarijn, tijm of oregano
  • 400 g sperziebonen, schoon­gemaakt
Bereiden
Kneed het gehakt met de ui, ketchup, zout en peper en vorm er 4 grote of 8 kleinere burgers van. Laat ze in de koelkast opstijven. Verwarm de oven op 220°C en breng een pan met water en zout aan de kook. Dep ondertussen de aardappels droog en snijd ze in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en schep er de olie en gedroogde kruiden doorheen. Zet de bakplaat hoog in de oven en bak de aardappels goudbruin in circa 20 minuten. Kook ondertussen de sperziebonen gaar en bak of gril de hamburgers aan beide kanten gaar en bruin. 
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 585
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie