Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 750 gram hamlapjes
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 25 gram boter
  • 125 gram magere gerookte spekblokjes
  • 2 uien in ringen
  • 1 flesje bokbier
  • 2 eetlepel schenstroop
  • 150 milliliter vleesbouillon
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de spekblokjes en de uiringen. Blus af met bier en voeg vlees, stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten toe. Verwijder de laurierblaadjes. Lekker met appelcompote of rode kool en dikke friet.

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
45 g
vet
25 g
Kcal
615