1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten product foto
  • Ingredienten:

  • 750 gram hamlapjes
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel arachide- of zonnebloemolie
  • 25 gram boter
  • 125 gram magere gerookte spekblokjes
  • 2 uien in ringen
  • 1 flesje bokbier
  • 2 eetlepel schenstroop
  • 150 milliliter vleesbouillon
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin. Haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de spekblokjes en de uiringen. Blus af met bier en voeg vlees, stroop, bouillon, tijm en laurierblaadjes toe. Stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten toe. Verwijder de laurierblaadjes. Lekker met appelcompote of rode kool en dikke friet.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 48 g
  • koolhydraten
  • 45 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 615
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie